Izdelava oken odpira opeko

Oblikovanje 0 Comments
Izdelava oken odpira opeko

Opeka okna sooča: 3 priljubljene metode

Pozdravljeni. Danes se boste naučili postavljati opečne okenske odprtine. Tema ni enostavna, saj oblogo z zaključno zidavo izvajajo visokokvalificirani strokovnjaki. Naša naloga je skrbno prebrati tehnologijo, glej poročila o fotografiji in si pridobiti splošno predstavo o tem, kako je to delo opravljeno.

Izdelava oken odpira opeko

Opeka za opeke

Pomembna točka! Za pravilen položaj odprtin okna glede na steno je treba izračunati prvo vrsto obrnjene, tako da so robovi odprtine okna obrnjeni proti sredini opeke in sovpadajo s črto vertikalne vrstice.

Kladka kirpicha

Najboljši način za vizualno poudarjanje odprtin na fasadi hiše je oblikovanje oken z opeko. Če je to potrebno, je to mogoče storiti tudi, če so stene hiše zgrajene iz betonskih blokov, in če so opeke, potem, kot pravijo: "Bog je zapovedal." Poleg tega je lahko opečna obloga okenskih odprtin ne samo dekorativna, temveč tudi konstruktivna, saj se skupaj s kovino in betonom uporabljajo za izgradnjo mostov nad odprtinami.

Izdelava oken odpira opeko

Polaganje okenskega opeka

Oblikovanje odprtih oken v stavbah, ki so postavljene, je, kot je znano, obvezen sestavni del gradbenih del, ki se izvajajo v postopku izgradnje stanovanjskih stavb. Pri pripravi odprtine pod okni se domneva, da je operativna zanesljivost celotne konstrukcije v konstrukciji kot celota odvisna od kakovosti njegove izvedbe.

Izdelava oken odpira opeko

Okenske odprtine v zidarstvu: širitev in polaganje, omet in zaključna dela; standardov odprtin oken, njihovega oblikovanja in izolacije

Nikomur ni skrivnost, da je ohranjanje toplote v gospodinjstvu v veliki meri odvisno od oken. Vse novo zgrajene hiše so opremljene s sodobnimi toplotnimi okni. Lastniki starih stavb bi morali poskrbeti za zamenjavo oken sami. Sodobna okna imajo več prednosti: ohranjajo toploto, ne potrebujejo letnega slikanja, estetsko. Da lahko okna ustrezno prikazujejo svojo učinkovitost, je potrebno segrevati in povečati odpiranje oken. To še posebej velja za opečne stene, ker opeka, kljub vsem svojim prednostim, ohrani slabo toploto, postane vlažna in se posuši za dolgo časa.