Gradnja tes v sovjetski zvezi

Gradnja 0 Comments
Gradnja tes v sovjetski zvezi

Talahovskaya TE

Na lokaciji v Sovetsku poteka gradnja Talahovske TE. Vključuje dve plinski turbinski napravi z zmogljivostjo enote 78 mW proizvodne opreme. Novi viri energije bodo zagotovili energetsko varnost Kaliningradske regije in okrepili njegovo električno omrežje.

Gradnja tes v sovjetski zvezi

"Inter RAO" je začel gradnjo treh termoelektrarn v regiji Kaliningrad

Kaliningradska generacija je bila ustanovljena posebej za gradnjo teh štirih elektrarn. Glavni investitor je Rosneftegaz. V lasti je 99,99% projekta, medtem ko operater – Inter RAO – le preostalih 0,01%. Stroški vseh štirih postaj bodo 100 milijard rubljev. Vendar Inter RAO upa, da bo ta znesek zmanjšal, je dejal Boris Kovalchuk, upravni odbor družbe.

Gradnja tes v sovjetski zvezi

Optima bo razvil projekt integracije Talahovske TE v elektroenergetsko omrežje Kaliningradske regije

Do konca leta 2017 naj bi bila zgrajena elektrarna Talahovskaya s kapaciteto 160 mW. V Sovetsku obratuje Sovetskska postaja s kapaciteto 330 kV, ki je trenutno središče distribucije električne energije in je povezana s prenosnimi daljnovodi na postaje Znamensk, Chernyakhovsk in Lesnaya z zmogljivostjo 110 kV. Bistvo projekta, ki ga izvaja skupina Optima, je vključitev prihodnje Talahovske TE v vsako od teh vrstic. Tako bo Talahovska elektrarna ne samo ustvarila električno energijo na postajah Chernyakhovsk, Znamensk in Lesnaya, temveč tudi tranzit električne energije iz podstanice Sovetsk v te postaje.

Gradnja tes v sovjetski zvezi

V regiji Kaliningrad bo v mesecu letos začela obratovati dve termoelektrarni

KALININGRAD, 9. februar – RIA Novosti. Začetek dveh novih termoelektrarn – Mayakovskaya in Talakhovskaya, zgrajena v regiji Kaliningrad, bo potekala čez en mesec, je povedal novinarjem na telekonferenci Timur Lipatov, generalni direktor družbe Inter RAO – Electric Power Generation Management.

Gradnja tes v sovjetski zvezi

V Kaliningrad regiji je začela gradnja treh termoelektrarn

KALININGRAD, 14. julija – RIA Novosti. Skupno podjetje Inter RAO in Rosneftegaz, Kaliningradska generacija, je začelo gradnjo treh plinskih elektrarn na območju Kaliningrada, poroča dopisnik RIA Novosti po začetku gradnje.