Gojenje travnika

Tehnologija 0 Comments
Gojenje travnika

Kako izbrati travnik

Njegovo ime je dobil valjani travnik zaradi posebnosti gojenja in polaganja. Ustvarjajo jih na posebej pripravljenih parcelah, ki so namenjeni setvi za dve ali tri leta in so pod strogim nadzorom strokovnjakov. Za ploskvijo je zagotovljena pravočasna oskrba, travnik se razreže v času, zalije, oplojen in napolni, ter polje temeljito očisti plevel.

Trdo razpnemo travnik

Obstajata dva najpogostejša načina: "naravna" in umetna. V prvi varianti se tla preprosto izravnajo, nato pa se zalivajo velikodušno, rastejo številne rastline, od katerih so nekatere kasneje odstranjene s preprostim plevelom. Ta pristop zahteva minimalne stroške, vendar je dostopnost sveže in potrebne trave izjemno težko zagotoviti, ta pristop pa je primernejši za javne parke.

Tehnološki proces proizvodnje trate: tehnologija gojenja, polaganja in skladiščenja šote (izdelki)

Tenax Radix, Tama-Net je ekstrudirana polipropilenska mreža, ki je posebej zasnovana za pridelavo visokokakovostnega trave v krajšem času. Z uporabo Radixa, Tama-Net bistveno zmanjša čas, potreben za proizvodnjo sodov. Radiks, Tama-Net – izredno lahka, a zelo močna plastična mreža. Plastična mreža se ravno razprostira na površini zemlje, semena pa na vrhu mreže. Potem se na vrhu postavi tanka plast zemlje in začne se normalni proces pridelave. Ko seme sproščajo, so korenine in kalilni deli tkani v mrežo, ki tvori enotno, močno strukturo. To zagotavlja zgodnjo pridelavo trate, zato se ustvari močnejša tla. Radix, Tama-Net znatno zmanjša čas in proizvodne stroške, kar ima za posledico povečan donos in donosnost izdelka.

Gojenje travnika
Gojenje travnika

Gojite trate z lastnimi rokami

Če želite ustvariti travnik z lastnimi rokami, boste morali izbrati pravo območje za to in izbrati potrebno travo. Če želite, da travnik raste pred vašo hišo, naj bi bila dekorativna mešanica rdečih lističev in travnikov listov mete.

Kaj sejati

Glavna naloga katerega koli vrtca je gojenje zdravega sadilnega materiala, ki ni mogoče brez osnovnega znanja o značilnostih razmnoževanja rastlin, ki določajo osnovno smer podjetja…