Gipsani betonski omet s cementno malto

Betonski 0 Comments
Gipsani betonski omet s cementno malto

Kako ometi gazirane

Gazirani beton in blok pene pripadata isti skupini kot celični beton. Vendar se bistveno razlikujejo po moči, velikosti por, aditivih v materialih (v gaziranem apnu, sadre, aluminijaste paste), pri proizvodnji in sušenju.

Gipsani betonski omet s cementno malto

Kako mavčni beton – tehnologija nanašanja ometa na zidove betonskih betonov

Eden od najbolj priljubljenih načinov zunanjega dekoriranja plinsko betonske hiše je nanašanje ometa. Zato pogosto postavljamo vprašanja, na primer, kako in s kakšnim mavčnim betonom bomo poskušali čim bolj odgovoriti. Izvedli bomo primerjalni pregled lastnosti najboljših mešanic za fasado in opisali tehnologijo mavčenja sten v obliki korak po korakih, razumljiva za začetnike brez gradbenih izkušenj.

Gipsani betonski omet s cementno malto

Kako in kaj omet, ki se piha v hiši

Hiša, zgrajena iz gaziranega betona, ima majhno težo, kar olajšuje gradbena dela in podaljšuje življenjsko dobo stavbe. Aerated concrete ima nizko toplotno prevodnost. Za hišo, zgrajeno iz gaziranega betona, je značilna toplotna odpornost, kar je bistveno manj kot zgradbe, zgrajene iz keramičnih opek. Z večjo gostoto blokov se zmanjšajo njihove lastnosti za varčevanje z energijo, zato je treba posebno pozornost posvetiti zaključku gaziranih betonov.

Gipsani betonski omet s cementno malto

Stukarurka stene gaziranega betona

Aktivna uporaba avtoklaviranega gaziranega betona je ustvarila veliko napačnih mnenj, da omet ne drži na njem, hitro "pade", kar zmanjšuje obstojnost prevleke in samega gradbenega materiala. Zelo visoka poroznost avtoklaviranega betonskega betona povzroči znatno deformacijo med delovanjem. Upoštevajte osnovne fizikalne lastnosti gaziranega betona – visoka poroznost, visoka absorpcija vode, visoka prepustnost hlapov, prepustnost vlage in plina. Izbrani mavčni premaz, ne da bi upoštevali navedene lastnosti, ne bo trajal in se bo ovoj zgradbe hitro zrušil.

Gipsani betonski omet s cementno malto

Gazirani beton, eden od novih gradbenih materialov, je beton z porozno strukturo. Uporabite ga pri gradnji hiš, zgradb. To je okolju prijazen tip materiala, ne škodi okolju, saj je iz naravnih surovin: apna, peska. Njene koristi vključujejo: