Garažna sendvič plošče to storite sami

Gradnja 0 Comments
Garažna sendvič plošče to storite sami

Korak za korakom navodila za izgradnjo garaže sendvič plošč z lastnimi rokami

Prednosti garaž za sendvič plošče so očitne: ne zamrznejo in segrevajo na soncu, kot so kovinske, zgrajene so hitreje od kamna in lažje kot armirani beton. Sama garaža s pripravljenim temeljom lahko sestavite z minimalno podporo, dobesedno čez vikend.

Garažna sendvič plošče to storite sami

Garažna sendvič plošče to storite sami

Garaža sendvič plošč je sodobna različica kovinske garaže, primerna za montažo, pa tudi številne druge prednosti: strukturna trdnost, dobra toplotna izolacija, čvrst in privlačen videz. Zbere se v nekaj dneh in je lahko poljubne velikosti, oblike in barve. Poleg tega je garaža sendvič plošč opremljena z avtomatskimi vhodi, ki bodo poenostavili vstop in prihranili čas in trud.

Garažna sendvič plošče to storite sami

Kupite končno garažo sendvič plošč ali zgradite sebe?

Težko si je predstavljati, da bo pravi navdušenec avtomobila z lahkotnim srcem zapustil svojo "pogoltom", da bi preživel noč pod odprtim nebom. Deževno sonce, dež, mraz najverjetneje ne bodo imeli koristi od telesa, obstaja pa veliko slabovidnih, od katerih se alarm ne vedno shrani na ulici. Zato je gradnja garaže daleč od razkošja, ampak potreba. Kapitalska gradnja je veselje, žal, ni poceni, in traja tudi veliko časa. Pred nekaj leti je gradbeni trg ponudil dostojno možnost za pospešitev procesnih kovinskih konstrukcij, ki so popolnoma pripravljene za namestitev.

Prednosti in slabosti garaže sendvič plošč

Danes vse pogosteje najdete garaže, ustvarjene iz sendvič plošč. Njihova prednost je, da so vnaprej izdelani, v prisotnosti vseh materialov pa se takšna konstrukcija lahko gradi tudi v enem tednu. Tudi sami.

Garažna sendvič plošče to storite sami

Gradite garažo sendvič plošč sami

Sendvič plošča je večplastna plošča, v kateri je izolacija nameščena med zunanjimi zaščitnimi plasti. Mineralna volna se uporablja kot izolacija, pa tudi iz polistirenske pene ali poliuretanske pene. Zunanje plasti sendvič plošč so narejene iz gladkih in profiliranih kovinskih listov, notranje plasti pa so izdelane iz kemičnih zlitin, odpornih na plastiko.