Gabionske konstrukcije so

Gradnja 0 Comments

Tehnologija struktur gabion

Gabionske strukture so bile uporabljene za krepitev in zaščito cestnih nasipov, umazanijo, inženirskih objektov, rečnih bank, vodnih teles in morij že več kot 100 let. Danes, ko so se začeli uporabljati v zasebnem stanovanjskem in krajinskem oblikovanju, je vprašanje, kaj je gabion, ne samo strokovnjaki na zgornjih področjih, ampak tudi navadni ljudje. To je okvir iz kovine in je popolnoma napolnjen s kamenjem ali drugim polnilom. Okvirji želene velikosti so pritrjeni skupaj z žico s spenjalom ali drugim orodjem in tako dobijo želeno višino, dolžino in obliko.

Gabionske konstrukcije so

Gabion gradnja – kaj je in kjer se uporablja gabion

Pri ustvarjanju zasnove dvoriščne površine zasebne hiše lahko uporabite različne modele in dodatke. Nekatere od njih lahko kupite v trgovini, drugi pa lahko to storijo sami. Na primer, takšna konstrukcija kot gabion pogosto najdemo na območjih zasebnih hiš. Ta lepa in praktična gradnja je lahko ornament in zaščitni element. Gre za gradnjo gabiona in o njem bomo razpravljali v tem članku.

Kaj so gabions in njihova uporaba pri oblikovanju krajine: vrste in značilnosti namestitve

Izraz "gabions" pomeni konstrukcijo pletene kovinske žice kontejnerske vrste, katere notranjost je napolnjena z ruševinami ali kamenjem. Sprva so bile uporabljene gabionske strukture za postavitev obrambnih struktur, ki so se kasneje uporabile za reševanje drugih problemov, in sicer oblikovanje bank zbiralnikov, krepitev pobočij in razporeditev pritrdilnih zidov.

Gabionske konstrukcije so

Kaj so gabions in kako se lahko uporabljajo pri oblikovanju krajine

Posamezne škatle so pritrjene skupaj v eno samo monolitno strukturo s pomočjo žice. Ni priporočljivo uporabljati drugih vrst žice, razen tistih, iz katerih so bili izdelani gabions. Poceni analogi lahko privedejo do deformacije strukture in predčasnega uničenja.

Gabionske konstrukcije so

Vrste in tehnologija montaže gabion struktur

Gabioni so se odločno preselili v krajinsko zasnovo in vsako leto postajajo vse bolj priljubljeni. In to ni presenetljivo, saj so možnosti za uporabo gabions odlične. Bom navedel najbolj zanimivo: