Fundacija za hišo s kletjo

Gradnja 0 Comments
Fundacija za hišo s kletjo

Gradnja kleti za hišo s kletjo

Hiša s kletjo ima številne prednosti, od katerih je glavna velika površina. Glavne pomanjkljivosti so potreba po izvedbi zemeljskih površin in povečanju stroškov projekta. Zanesljiva podlaga za hišo s kletjo ne pomeni samo poznavanja ustrezne gradbene tehnologije, temveč tudi nakupa dodatnih materialov. Ta članek vam bo pomagal razumeti to težavo, ne glede na to, ali se gradite sami ali najemate izvajalca.

Fundacija za hišo s kletjo

Fundacija za hišo s kletjo naredite sami

Graditi svoj dom je sanje mnogih moških. Vsakdo želi, da je njegov dom funkcionalen. Za to se običajno izvaja gradnja dodatnih prostorov. Za mnoge lastnike je klet zelo uporabna soba. Zato se vedno več ljudi zanima za vprašanje: ali je mogoče zgraditi temelj hiše s kletjo z lastnimi rokami. Da bi to razumeli, se morate naučiti osnovnih tehnik gradnje in kleti naprave.

Kaj je klet

Gradnja hiše s kletjo je nedvomno dražja kot običajno. Toda kasneje bodo vsi stroški upravičeni in bodo stalne koristi. Prvič, klet je dodatna močna izolacijska plast. Drugič, masa dodatnih prostorov omogoča ureditev skladišča, delavnice, kleti. Ampak ne smemo pozabiti na nevarnost, ki skrije pripomoček te sobe, poglobljeno v tla. Gre za radon, klet, za katerega bo služil kot rezervoar. Po mnenju strokovnjakov za raziskave je ta plin, ki je več kot 7-krat večji od zraka, koncentriran v kleteh in kleteh. Ta okoliščina določa posebne zahteve za gradnjo temeljev take hiše in stene spodnjega prostora.

Fundacija za hišo s kletjo

Kako narediti temelje za hišo s kletjo

Pri gradnji hiše z lastnimi rokami lastniki vedno poskušajo povečati svojo uporabno površino. Mnogi naredijo dodatna tla ali preprosto uporabijo večji parceli za gradnjo. Ampak, če na ta način ni mogoče rešiti problema, potem lahko uredite klet v hiši.

Fundacija za hišo s kletjo

Kako zgraditi temelj s kletjo z lastnimi rokami?

Klet hiše s kletjo je opremljen po tehnologiji klasičnega polnjenja trakov. Ta zasnova osnove vam omogoča, da zgradite zanesljivo osnovo, katere nosilnost ne trpi zaradi potrebe po dogovoru v prostoru v kleti stavbe.