Estrih v apartmaju z razširjeno glino

Namestitev 0 Comments
Estrih v apartmaju z razširjeno glino

Talni estrih z ekspandirano glino: pregled treh možnosti naprave in nianse za namestitev

Klaydit ima odlične lastnosti toplotne izolacije. Aktivno se uporablja pri gradnji temeljev, gradnji tal med tlemi in celo pri gradnji podstrešij. Samo 10 cm sloj ekspandiranega glinenega gramoza je toplejši od 30 cm lesa in 100 cm opečne stene. In glina je idealna za napravo toplo pod. Pomembno je le tehnološko kompetentno, da uporabite ta edinstven material v spojniku – in obstajajo tri takšne možnosti.

Estrih v apartmaju z razširjeno glino

Estrih za tla z ekspandirano glino: dva načina estriha

Razširjena glina – okolju prijazen material, zelo lahka in praktična ter zelo trpežna, z visoko stopnjo toplotne in zvočne izolacije. Pridobiva se z žganjem gline pri visokih temperaturah.

Razsuta tla, betonska tla, estrih.

Velikih površinskih kapljic je precej pogosto. "Stopnice" med ploščami v višini lahko dosežejo deset centimetrov. Za nadgradnjo takšnih tal z betonsko malto je neučinkovit zaradi naslednjih razlogov:

Estrih v apartmaju z razširjeno glino

Tesnjenje tal z ekspandirano glino sami

Pozdravljeni! Imamo deveti nadstropje, hiša je stara 45 let, želimo postaviti ploščice v kuhinjo in na hodnik.
T. v hišo starega se je odločil za suh estrih (torta naj bi dobila 16 cm). Razširjena glina nato ekstrudiran ekspandiran polistiren, nato listi GVL. Vprašanje je, ali je pod porcelanskim lončkom takšna zasnova, če je mogoče, kateri sloj ekspandirane gline, kakšna gostota polistirenske pene? Če ne, kakšna je alternativa? In nisem našel prave poti za prehod iz ene sobe v drugo (kjer ni estriha), toda sčasoma je tudi načrtovano.

Estrih v apartmaju z razširjeno glino

Tla napolnite z ekspandirano glino

Popolnoma zamenjava nadstropij v zasebni hiši ali stanovanju se izvaja redko. V zvezi s tem je treba najprej popraviti popravilo. To bo pripomoglo k temu, da bo nedvoumno, in sanje o ravnih tleh, za katere je značilna trajnost in trpežnost, je zaradi enostavnega polnjenja tal z ekspandirano glino enostavno doseči. Takšen estrih se šteje za najpreprostejšo, vendar zelo učinkovito možnost izravnave tal pod katerim koli sodobnim premazom.