Estrih pod ploščico

Namestitev 0 Comments
Estrih pod ploščico

Pregled vrst estriha pod ploščicami in postopki za njegovo namestitev z lastnimi rokami

Ploščica pod ploščico v kopalnici je suha, betonska in topla. Estrih je univerzalna podlaga za talne obloge. Deluje kot termični element, odpravlja kršitve tehnike vgradnje med gradnjo v smislu manjših razlik v nivoju plošč, izravnava vse nepravilnosti in razpoke podlage. Zato je za njeno ureditev potrebno pristopiti zelo odgovorno, z ustreznim znanjem o tem vprašanju.

Estrih pod ploščico

Estrih pod ploščico

Strokovnjaki Elitpol priporočajo uporabo mešanice cementne peska z dodatkom polipropilenskih vlaken, ki povečuje gostoto in trdnost premaza, saj je material, iz katerega je izdelan estrih. Postopek priprave estriha poteka v več fazah.

Izravnavanje tal pod ploščico

Keramične ploščice na tleh imajo več prednosti. To je enostavno, da je čisto, pranje, čiščenje smeti, vode in različnih organskih onesnaževal, ki so običajna v kuhinji, kopalnicah in pomožnih prostorov. Talne ploščice imajo veliko prednosti. Edina pomanjkljivost je tako mrzlo tla. Sodobne tehnologije omogočajo segrevanje tal keramičnih ploščic s pomočjo ogrevalnega sistema, ki je postavljen pod ploščico, v skladu z navodili in varnostnimi ukrepi.

Estrih pod ploščico

Kako poravnati pod ploščico

Vsak remont se začne z izravnavo tal in sten, kot v ruskih stanovanjih, zlasti na sekundarnem trgu nepremičnin, neenakopravne površine pa so na žalost pogost pojav. Še posebno pomembno je, da pred polaganjem ploščic pripravite popoln tlak: ploščice iz ploščic ali porcelana – v kopalnicah, kopalnicah, kuhinjah in hodnikih. Pogosto za to morate popolnoma razstaviti stari premaz in estrih.

Estrih pod ploščico

Pripravljalna dela

V nekaterih primerih ni talne obloge iz keramičnih ploščic. In to ni presenetljivo, ker je površina ploščice enostavna za čiščenje, kar pomeni, da bo prostor vedno čist. To velja zlasti na področjih, kot so kopel ali stranišče, kjer je vprašanje sanitarij na prvem mestu. Zaradi vsega tega je ploščica zelo pomembna. Če se tla ne segrejejo, bo v primerjavi z ostalimi nadstropji prehlad.