Električarji v leseni hiši z lastnimi rokami

Kako narediti 0 Comments
Električarji v leseni hiši z lastnimi rokami

Električna napeljava v leseni hiši z lastnimi rokami. Postopek po korakih

Zaradi učinkovitosti gradnje, enostavnosti gradnje in prijaznosti do okolja, mnogi raje lesene hiše. Pomembna pomanjkljivost takih stavb je povečana nevarnost požara. V zvezi s tem je treba posebno pozornost nameniti vprašanju oskrbe z leseno hišo. S strogim upoštevanjem priporočil, varno in učinkovito izvajajo ožičenje v leseni hiši z lastnimi rokami. V tej zadevi bodo tudi zelo koristna navodila po korakih.

Električarji v leseni hiši z lastnimi rokami

Namestitev električne napeljave v leseni hiši z lastnimi rokami

Organizacija oskrbe z električno energijo v lesenih hišah ima številne točke, na katere je treba posvetiti pozornost. Najprej je to posledica visoke vnetljivosti drevesa, kar pomeni, da lahko nepravilno ožičenje povzroči požar. Upoštevajte faze priprave in namestitve ter navedite priporočila in nasvete za to vrsto dela.

Električarji v leseni hiši z lastnimi rokami

Kako voditi električarja v zasebni hiši z lastnimi rokami

Električna napeljava v leseni hiši ne bi smela izpolnjevati le svojih funkcij, temveč biti varna, zato so visoke zahteve glede kakovosti njegove izvedbe. Ožičenje lahko opravite v leseni hiši z lastnimi rokami, vendar mora upoštevati vsa pravila namestitve.

Električarji v leseni hiši z lastnimi rokami

Kako narediti električne napeljave v leseni hiši?

skrita ožičenja morajo biti v posebnem zaščitnem plašču (kovinska cev), medtem ko je uporaba kovinske cevi ali PVC-pločevine v leseni hiši prepovedana;

Električarji v leseni hiši z lastnimi rokami

Kako narediti skrito ožičenje v leseni hiši?

Pri načrtovanju električnega omrežja doma je glavni poudarek na zagotavljanju požarne varnosti, tudi če gre za estetsko komponento. Končni projekt se mora dogovoriti s strokovnjaki. Shema skritega ožičenja naj bi zagotovila najmanj obratov električnega avtocesta. Glede na visoko verjetnost vbrizgavanja lesenih konstrukcij je treba ožičenje položiti tako, da tudi skrajni del električnega avtoceste ne pride v stik z lesom. Kabel mora biti položen v jeklene ali bakrene cevi. Dovoljena je polaganje električnih napeljav v valovitem kovinskem cevi, kot tudi pri valovitem PVC-ju, če so zaščiteni z ometom ali azbestnim tesnilom.