Dvojno ogrevanje z lastnimi rokami

Gradnja 0 Comments
Dvojno ogrevanje z lastnimi rokami

Shema dvostranskega ogrevalnega sistema zasebne hiše

Najpogosteje se ta vrsta ogrevalne naprave uporablja v pogojih majhnih mestnih stanovanj, kjer kotel z dvema vezjema zagotavlja ne samo oskrbo s toploto, temveč tudi zamenjavo vodnega plina. Toda to ne pomeni, da v zasebni hiši, vključno z dvonadstropno hišo, ni mogoče storiti nič podobnega. Navsezadnje ogrevanje z vodnim krogom sploh ne pomeni uporabe kotla z dvojnim tokom, čeprav namestitev slednjega lahko reši problem oskrbe s toplo vodo v določenih količinah.

Dvojno ogrevanje z lastnimi rokami

Dvostopenjski ogrevalni sistem: hišo zagotavljamo s toploto in toplo vodo

Sofisticiran ogrevalni sistem – osnova udobnega življenja v privatni hiši z vsemi sodobnimi udobja. Pomembno je ugotoviti ne samo vrsto hladilne tekočine, ampak tudi z organizacijo opreme in tople vode v hiši. Obstaja sistem ogrevanja z enim krogom in dvokomponentnim ogrevalnim sistemom, med katerima je pomembna razlika. Enosmerni kotel deluje samo za toploto v hiši, kotel z dvema vezjema pa deluje tudi za ogrevanje vode. Kako dobičkonosna?

Dvojno ogrevanje z lastnimi rokami

Kaj je ogrevanje z dvojnim krogom in kako deluje?

Obstaja veliko možnosti za izvedbo ogrevalnega sistema v zasebni hiši. Ni važno, menimo, da je gradnja enostenske, dvonadstropne ali večnadstropne zgradbe, vsekakor lahko najdemo idealno rešitev, ki ustreza našim potrebam.

Dvojno ogrevanje z lastnimi rokami

Dvocevni ogrevalni sistem

Dvocevni ogrevalni sistem ima kompleksnejšo arhitekturo in za njeno namestitev je potrebna velika količina materialov. In kljub temu je ta sistem bolj priljubljen kot preprost enocevni ogrevalni sistem. Dvocevni ogrevalni sistem sta dve zaprti krogi, od katerih ena služi za oskrbo segretega hladiva z radiatorji, druga pa za odvajanje že porabljene (ohlajene) tekočine. Uporaba tega sistema je dovoljena za vse vrste stavb, pod pogojem, da postavitev prostorov omogoča njegovo namestitev.

Ogrevalni sistemi

Ogrevanje zasebne hiše iz polipropilena lahko opravi vsak človek s svojimi rokami, če pozna delo vodovodnega orodja. Prisotnost natančne postavitve elementov ogrevalnega sistema bo poenostavila njegovo nalogo.