Diy ogrevanje

Kako narediti 0 Comments
Diy ogrevanje

Naredi sami ogrevanje doma

Diy ogrevanje

Eno od nedvomnih prednosti privatne hiše se lahko imenuje skoraj popolna neodvisnost od različnih organizacij. Med gradnjo lahko opremite svoje vodovodne, kanalizacijske in ogrevalne sisteme, kar vam bo omogočilo, da ustvarite najbolj udobne življenjske razmere. Ta članek bo osredotočen na sistem ogrevanja, njegove vrste in pravila za izbiro grelnih naprav, ki jih sestavljajo.

Diy ogrevanje

Kako narediti ogrevanje v zasebni hiši – podroben vodnik

Pravilno organiziranje ogrevanja doma ni lahka naloga. Jasno je, da se bodo z njo najbolje soočili strokovnjaki – oblikovalci in monterji. Možno in potrebno jih je vključiti v proces, vendar v kakšnem obsegu – za določitev vas, lastnika hiše. Obstajajo tri možnosti: zaposleni opravljajo celotno paleto dejavnosti ali dela tega dela ali delujejo kot svetovalci in sami ogrevate.

Diy ogrevanje

Naredi sami ogrevanje doma

Naloga ustvarjanja ogrevanja hiše z lastnimi rokami je, čeprav težavna, vendar popolnoma rešljiva. Razlogi, zaradi katerih morate izbrati podobno možnost za ureditev ogrevanja, so lahko številni, od visokih stroškov izvajanja dela s strani tretjih oseb in konča s navado, da vse delate sami. Toda ne glede na motive, ki so privedle do te možnosti, morate za uspešno ustvarjanje ogrevanja vedeti, kako to deluje.

Diy ogrevanje

Shema segrevanja zasebne hiše – analiziramo vse majhne stvari

Če želite razumeti ogrevalno ogrejo zasebne hiše, zgrajene z lastnimi rokami, morate poznati nekaj pravil. Nanašajo se na inštalacijska dela, kot tudi na pravilen izbor ogrevalne opreme, ožičenja cevi in ​​vrste ogrevalnega sistema.
V tem članku bomo analizirali vse sheme in ugotovili, katere odtenke je treba upoštevati, da sistem deluje učinkovito.

Diy ogrevanje

Ali je možno in kako v zasebni hiši pare z lastnimi rokami

Ker se kot toplotni nosilec uporablja parni sistem ogrevanja, je najboljša možnost za ožičenje shema dvovrstna, pri kateri se parni radiatorji dobijo vzdolž ene glavne cevi, kondenzat (ohlajena para) pa se izpusti vzdolž drugega. V tem primeru je možna različica z zgornjo in spodnjo lokacijo dovodne cevi.