Diy mavčne ometne stene

Vgradnja 0 Comments

Samosesalni mavčni omet na stenah

Mavec na osnovi mavca se uporablja za izravnavo sten v stanovanjskih predelih. Površine, pripravljene na ta način, so najbolj primerne za barvanje ali tapete. O tem, kako postaviti ta omet na steno s svojimi rokami, pogovorimo se v tem članku.

Mavec stene sami s video. Vgradnja svetilnikov, aplikacijske tehnologije

Če je osnovna površina redna opeka, je dovoljeno uporabiti mešanico ometov na cementu. To je najboljša možnost. Izkazalo se je, da je poceni in da je dovoljeno nalaganje debelejših slojev (za stene opeke je pogosto potrebno). Toda, če je nanosan sloj več kot 20 mm, je treba omet ojačati z ometom. Ko se na stenah opravi notranji mavčni omet – na steni opeke ni potreben temeljni premaz, če na steni ni oljnih madežev in prahu. Tako so ometali običajne zidne opeke.

Diy mavčne ometne stene

Dve veliki razliki

Monolitna ometa z lastnimi rokami je zelo dosegljiva in ne zahteva nobenih nadnaravnih sposobnosti. Obstajata le dva začetna stanja: stabilen živčni sistem in trezen (dobro, razen počitnic, v zmerni meri) način življenja. Od "drogantov" zelene kače in predmetov, ki so "klobase", mavec ne deluje – ročaji teh niso trdni. Toda pred pripravami na delo se morate odločiti, koliko lahko shranite? Je igra vredna sveče?

Diy mavčne ometne stene

Mavčne omete naredite sami stene in strop

Mavčni omet – mešanica, ki temelji na polimernih polimerih iz mavca in polimerov, nudi stene in stropove idealno površino in ustvarja dobro mikroklimo v prostoru. Je ena od najpogostejših do danes sestava mavca. Mavec lahko opravite z lastnimi rokami in preberite informacije, predstavljene v tem članku.

Mavčne stene žiber z lastnimi rokami

Naredite velik remont stanovanja, pisarne ali doma, ste prepričani, da naletite na potrebo po ometovanju. Ta proces je zelo dolgotrajen in zahteva strokovno znanje. Zato je bolje, da to delo zaupate strokovnjakom. Ampak, če želite, da bi prihranili proračun za popravilo, ste se odločili, da sami zaključite stene, nato pa, preden gnetete rešitev, se seznanite s celotnim priročnikom o mavčenju sten z lastnimi rokami v našem članku.