Divji kamen naredi sam videoposnetek

Oblikovanje 0 Comments
Divji kamen naredi sam videoposnetek

Divji kamen sam to naredi

Divji kamen kot gradbeni material se že nekaj časa uporablja. Šteje se za enega najboljših materialov za notranjo dekoracijo, fasade, vrtne poti. Vendar ima divji kamen svoje pomanjkljivosti. Je precej draga in tudi zelo kapricična. Poleg tega ni vsak naravni kamen primeren za dekoracijo, le zato, ker imajo različni kamni različno trdnost in trpežnost. Zato tega materiala vedno ne raje. Vendar, če prej ni bilo mogoče storiti sami, potem to dovoljujejo sodobni materiali in tehnologije. Zato je proces namestitve postal nekoliko cenejši. Seveda ne morete storiti vse, ampak samo nekatere vrste tega materiala. O kakšnem divjem kamnu, pa tudi o značilnostih njegove izdelave in montaže z lastnimi rokami – bomo še povedali.

Divji kamen naredi sam videoposnetek

Umetni kamen

Recimo, da sem izbral neodvisno izdelavo divjega kamna in naročil niz standardov. Po podatkih dobavitelja, ki sem jih nisem imenoval, bi moral moj strošek znašati 4300 rubljev – komplet in 52 rubljev / m2 – potrošni material (cement in pesek), to je 4300 + 52 * 6 = 4612 m2. Razlika je približno 2000 rubljev. No, ne 360%, ampak tudi denar. Poglejmo, kaj moramo storiti za ta znesek.

Divji kamen naredi sam videoposnetek

Zakaj?

Umetni kamen je znan že od nekdaj: običajna opečna in zamrznjena apnenčasta malta so tudi umetni kamni. Toda šele danes je umetni kamen prepoznan kot številka št. 1 za
notranja dekoracija in oblikovanje amaterskih pokrajin. Razlog – z uporabo sodobnih materialov in tehnologij lahko naredite umetni kamen z lastnimi rokami. Vsaj nekaj njegovih sort, ker Obstaja veliko vrst umetnega kamna.

Divji kamen naredi sam videoposnetek

Obrazci za izdelavo kamna

Hyper plastifikator MELFLUX 2651 F (Proizvajalec Nemčija) – predstavljen v obliki rumenkastega prahu. Uporablja se za mavčne in cementne mešanice. Dodajte od 0, 15 do 0, 2% celotne mase mešanice.

Divji kamen naredi sam videoposnetek

Izdelava kalupov za umetni kamen

Naravni kamen v dekoraciji stavb in notranjosti se uporablja že tisoče let. Vendar je zdaj ta material zelo drag. Vendar obstaja pot. Lahko izdelate umetni kamen z lastnimi rokami in bo skoraj enako naravni. Cena takšnega izdelka bo veliko nižja od naravne.