Debelina šivov opeke in njihove tolerance

Debelina 0 Comments
Debelina šivov opeke in njihove tolerance

Možna odstopanja za zidanje

Znanje o napaki med gradnjo je zelo pomembno za kakovost zgradbe. Še posebej, ker je pri polaganju težko doseči idealno razmerje. Na te parametre vplivajo kvalifikacije zidarja in možni nestandardni materiali in stanje temeljev.

Debelina šivov opeke in njihove tolerance

Kakovost opeke

Gradbeni standardi in zahteve za kakovost opeke niso spremenili že več desetletij, kar pomeni, da bo s takšnimi odstopanji od dimenzij konstrukcije opečna stena stala tako dolgo, kot jo potrebujete. To pomeni, da je bilo preverjeno tako z izračunom kot s prakso. Torej, spomnite se:

Debelina šivov opeke in njihove tolerance

http://good-remont.by

Da bi zagotovili trdnost in trdnost stavbe, ki se gradi iz gradbenih materialov, je potrebno upoštevati pravila za rezanje zidov. Ker napačno (neredno) polaganje gradbenih materialov lahko povzroči uničenje.

Debelina šivov opeke in njihove tolerance

Inšpekcija opečnih struktur

Na vseh stenah stanovanjske stavbe je bila od znotraj in zunaj zabeležena iztočnica v obliki belih nanosov (slika št. 1, 2), ki ne ustreza zahtevam SNiP 3.04.01-87 "Izolacijski in zaključni premazi" in GOST 530-2007 "Opeka in kamen keramika. Splošni tehnični pogoji ", v skladu s katerim" 3.7. Zaključna in zaščitna prevleka na podlagah z rjo, izlivom, maščobnimi in bitumenskimi madežema ni dovoljena "in" 5.2.3 Vysols niso dovoljeni na obraznih izdelkih ". "Vysola – vodotopne soli, ki se pojavijo na površini žganega proizvoda v stiku z vlago."
Visoka vlažnost opek (več kot 27,5%), vidne mokre točke na sprednjem zidu (slika 3-5);

Debelina šivov opeke in njihove tolerance

Kako debele bi morale biti šivi v zidu?

Kakovost in zanesljivost opeke sta neposredno odvisna od izbrane in realizirane debeline malte, ki se uporablja v vzdolžnih in vertikalnih spojih. Ta vrednost se položi v fazi načrtovanja, spremlja se v vsaki vrstici in preveri z merjenjem višine zgrajenega odseka skozi 5-6. Odstopanje od priporočenih vrednosti povzroči izgubo sestave, nastanek krhkih vezi med bloki in hitro uničenje v prihodnosti. Zmanjšanje moči je posledica nastanka dodatnega stresa pri stiskanju in upogibanju ter neenakomernega odstranjevanja vlage iz spojin, kar je nesprejemljivo.