Debelina parapetov

Debelina 0 Comments
Debelina parapetov

Višina parapeta – oblika in naprava

Videz in zaščitne lastnosti strehe je mogoče izboljšati z namestitvijo parapetov. Ta zaprta struktura bo zagotavljala varnost ljudi, ko pridejo na streho ali na cesto od vrat v stavbi, skriti možne estetske napake na strehi in zunanjih blokih klimatskih naprav, zaščititi strešno kritino pred vplivom vetra in vlage. Poleg tega je lahko parapet eden od izraznih sredstev za oblikovanje stavbe.

Debelina parapetov

Naprava in širina parapeta na ravno streho

Parapet je sestavni strukturni element ravne strehe. Glavna naloga tega elementa je zagotoviti zaščito in varnost ljudi na strehi. Gradnja parapetov se izvaja z uporabo različnih metod, od katerih je vsak posamezno izbran za vrsto strehe. V tem članku bomo analizirali strukturo strešnih parapetov.

Debelina parapetov

Vrste parapetov in namestitvenih zahtev

Parapet je v glavnem urejen na ravnih strehah, na inverznih konstrukcijah pa je obvezna zahteva. Lahko se namesti tudi na strehah. Glavna naloga tega objekta je varovanje zdravja in življenja vseh, ki so na strehi. Od precejšnjega števila vrst sistemov je najpogostejša vrsta danes opečni parapet (v bistvu enak zidarski zid).

Debelina parapetov

Gradnja parapetov

Gradnja parapeta je majhna stena, ki služi kot ograja za strehe, balkone, terase in druge strukture. Najpogosteje mislimo, ko govorimo o parapetu, strehi stavbe. V tem primeru je parapet pravokotna stena nad nadmorsko višino 0,7 – 1 metra, ki obdaja streho.
Parapet je nadaljevanje zunanjih sten nad oznako strehe, dokonča polaganje. Na ravnih strehah so večinoma postavljeni paradi, vendar so lahko posamezni elementi prisotni tudi na drugih vrstah streh. Njegov glavni namen je ograja, vendar pogosto parapeti služijo kot arhitekturna dekoracija stavbe, ki dopolnjuje prvotno zasnovo stavbe. Parapet material je lahko:

Debelina parapetov

Opečni zidarski parapet

1. Raztezni privez.
2. Predložitev in postavitev opek.
3. Kaljenje in širjenje malte.
4. Polaganje parapetov z izbiro, strganjem in brušenjem opeke.
5. Naprava cementa.
6. Polaganje vgrajenih delov pri polaganju (če je potrebno).
7. Šivanje.