Debelina monolitne plošče

Debelina 0 Comments
Debelina monolitne plošče

Značilnosti monolitnega tipa se prekrivajo

Prekrite so trdne armirane betonske strukture armiranega tipa. Njihova uporaba je pomembna pri povečanju teže obremenitve, zlasti pri visokih stavbah. V zasebni gradnji svoje glavne prednosti vključujejo možnost zmanjšanja stroškov namestitve z neodvisnim izvajanjem posameznih ali vseh faz dela z minimalno uporabo posebne opreme. Tehnologija se šteje za delovno intenzivna; za odpravo napak je treba računsko ploščo zaupati strokovnjakom. Dobljene parametre se nujno upoštevajo pri pripravi glavnega projekta hiše.

Debelina monolitne plošče

Pravila ojačanja za monolitne talne plošče

Okrepitev monolitne plošče je treba izvesti strogo glede na tehnologijo. Ker ojačitev spodnje plasti nosi glavno obremenitev, plošča ne bo zdržala, če bi bila nepravilna ojačitev.

Debelina monolitne plošče

Kako izračunati monolitno talno ploščo

Talna plošča je horizontalna zgradba, ki ločuje tla drug od drugega. Ta oblika je nosilec, porazdeljuje obremenitev in zagotavlja togost stavbe. Monolitna talna plošča – zasnova, izdelana na gradbišču gradbišča z vlivanjem ojačitvene betonske mešanice.

Gradnja monolitnih plošč: pravila in izračuni

Današnje visoke stavbe so zasnovane z dimenzionalnimi enotnimi shemami, pri čemer so montažna tla glavni tipi tal. Uporaba monolitnih plošč je potrebna, kadar se je zaradi nekega razloga treba umakniti iz standardnih dimenzijskih shem. Na primer, če arhitekturne ali tehnološke zahteve zagotavljajo posebne značilnosti stavbe (višina tal, velikost bremena, zapletenost načrtov v načrtu).

Debelina monolitne plošče

Tehnologija izvajanja dela

Za kamnito hišo dveh ali več nadstropij je nadstropje prvega nadstropja (tla naslednjega nivoja) armiranega betona. Lahko so talne plošče. Mimogrede, najpogosteje so tisti, ki so položeni. Če pa je na gradbišču težko doseči žerjav ali če ima dokončana hiša kompleksno konfiguracijo, ki je ni mogoče pokriti brez vrzeli s ploščami, vlijemo monolitna tla z lastnimi rokami. Dela se izvajajo strogo v skladu z ustaljenimi normami in standardi, v nasprotnem primeru monolit ne more vzdržati obremenitve na njem od zgoraj.