Debelina betonskega dna med nadstropji

Debelina 0 Comments

Določitev zahtevane debeline stropa v hiši

Pri gradnji zasebne hiše je pomembno, da izberejo ustrezne oblikovne rešitve za svoje elemente. Ena najpomembnejših konstrukcij se prekriva. Pravilno izbrana debelina ploščatega zhb prekrivanja v hiši med tlemi zagotavlja njegovo zanesljivost in varnost.

Debelina betonskega dna med nadstropji

Kakšna je optimalna debelina monolitne betonske talne klete?

Optimalna debelina talne plošče, kot tudi druga prekrivanja vmesnega sloja, je odvisna od velikosti razpona prihodnje monolitne talne plošče, za katero morate poznati razdaljo med stenami. Navodila, na katera se izvaja ta izračun, so vsebovana v 8. delu Pravilnika o gradbenih proizvodih (Gradbena pravila) 52-103 iz leta 2007. Glavna stvar pri teh izračunih je določiti velikost obremenitev na plošči glede na priloženo shemo.

Debelina betonskega dna med nadstropji

Zdravstveni Navigator

Debelina betonskega dna med nadstropji

Kot rezultat, na 1 kvadratni meter prekrivanja ojačenih betonskih žarkov porabijo od 65 $. Upoštevajte, da lesena tla med tlemi nosijo nosilci. Glavne konstrukcije nadstropij – svetleče in na tramih. Prekrivanje med tlemi zasebne hiše je plošča, monolitna (armiranobeton), les. Torej, kaj se prekriva? Obstajajo primernejša lesena tla med tlemi. Tla iz trdega lesa med tlemi se večinoma uporabljajo v lesenih hišah, lahko pa jih uporabljamo tudi v drugih.

Debelina betonskega dna med nadstropji

Prednosti monolitnega prekrivanja in izvedbe samega sebe

Za kamnito hišo dveh ali več nadstropij je nadstropje prvega nadstropja (tla naslednjega nivoja) armiranega betona. Lahko so talne plošče. Mimogrede, najpogosteje so tisti, ki so položeni. Če pa je na gradbišču težko doseči žerjav ali če ima dokončana hiša kompleksno konfiguracijo, ki je ni mogoče pokriti brez vrzeli s ploščami, vlijemo monolitna tla z lastnimi rokami. Dela se izvajajo strogo v skladu z ustaljenimi normami in standardi, v nasprotnem primeru monolit ne more vzdržati obremenitve na njem od zgoraj.

Debelina betonskega dna med nadstropji

Izračun monolitnega prekrivanja – upoštevajte vse nianse

Pri gradnji zasebne hiše je treba upoštevati stroge standarde v zasnovi, ki temeljijo na tipičnih dimenzijah betonskih plošč ali opravijo izračun monolitnega dna.