Dawn angle to

Kako narediti 0 Comments
Dawn angle to

Kako narediti pravi zorni kot naklona okna

Ko je namestitev novega okna končana, je naslednji korak visokokakovosten zaključek znotraj in zunaj. Za nadaljevanje aktivnega dela morate počakati 36 ur, da se pena popolnoma izlije.

Dawn angle to

Okno za okno – naredite desno obračanje

Zadnja stopnja namestitve oken je naklon naprave. Delo je najbolje narediti naslednji dan po namestitvi okna, ko je montažna pena že utrjena. Na pobočjih naredijo zavoj ali na drugačen način z kotom zore: v globini kontura odprtine okna mora biti manj kot zunaj. To bo zagotovilo, da dovolj prostora preide v prostor.

Dawn angle to

Izdelujemo gladke košare okenskih odprtin

Toda ne odpirajte odprtin za okna naprave takoj. Okna morate zapustiti nekaj dni, tako da je montažna pena, s katero napolnite praznine med novim oknom in odprtino, dobro pritrjena. Šele takrat, ko se pena za pritrditev strdi, lahko nadaljujete z namestitvijo okenskih odprtin. Okenske odprtine se lahko izvedejo z uporabo montažnih materialov ali z ometom. Prepričajte se, da so pobočja zornega kota. Kot je treba narediti ne ravno, da bi povečali prodor z ulice v prostor dnevne svetlobe, kot mora biti na zoru. Kot zorenja (stožčasti) okenskih odprtin se nanaša na razdaljo med zunanjimi robovi pobočij in notranjima, kjer so zunanje meje večje od notranjih. Za popolno harmonijo v vseh prostorih mora biti kot zori okna enak.

Dawn angle to

Mavčne pobočja

Zaključek sam po sebi kaže: gretje pobočjih, ki so potrebne za ogrevanje. Kot grelnik lahko izberete skoraj vse izolacijske materiale. Hkrati pa na eni strani rešujemo problem toplotne izolacije, vendar takoj pridobimo še drugo: strjevanje nastale strukture. Prisotnost v ometani strmini plasti z različnimi koeficienti ekspanzije prostornine (stiskanje) lahko povzroči razpokanje površine zaradi neenakosti notranjih napetosti.

Pravilno obratno okno. To je pomembno vedeti!

Okno imenujemo ne samo odprtina v steni, temveč celotna struktura v prostoru, ki jo sestavljajo zastekljeni okvir in okensko polico, ki ju soseduje, in trije strani odprtine: zgornji del in dve strani.

Dawn angle to