Cementni omet storite sami

Kako narediti 0 Comments
Cementni omet storite sami

Pregled cementnega ometa, priprava in uporaba v video primerih

Kako narediti malto za cementni omet s svojimi rokami, katere druge materiale bodo potrebni, njihove razsežnosti? Katere vrste in kje je bolje, da jih uporabite, načine uporabe? Ta in druga vprašanja, ki se pojavijo med popravilom, boste našli odgovore v tem članku.

Cementni omet storite sami

Stene cementnih ometov to storite sami

Mavčni sloj ima sanitarno in estetsko vlogo, zato je potrebno površino poravnati in zaščititi stene pred poškodbami ter opravljati izolacijske in hrupne funkcije.

Cementni omet storite sami

Notranjost zidov iz peskanih cementnih ometov to naredi sami

Mavec je vrsta prvotne dekoracije sten. Ne glede na to, ali bodo stene popločane s ploščicami, bodo njihove letale ometane z ozadjem ali nanizane v ozadje, vsaka obdelava pa se opravi šele po tem, ko so stene ometane. V nadaljevanju bomo razmišljali o izvedbi lastnih notranjih zidov za mavčne omete.

Cementni omet storite sami

Vrste, značilnosti priprave in nanašanja cementnega ometa

Cementni omet velja za najprimernejšo možnost za zaključevanje notranjih in zunanjih površin v stanovanjskih, industrijskih, poslovnih in poslovnih prostorih. Za ta material je značilna mehanska trdnost in odpornost proti vlagi. Z njim lahko "iz nič" mavčaste stene opeke, grezlja blok, celični beton. Končane prevleke lahko popravimo v fragmentih. To pomeni, da za popravilo razpršenega ometa ni potrebno odstraniti celotnega premaza – dovolj je, da očistite in okrasite del stene.

Cementni omet storite sami

Cementni omet: njegove sorte, priprava in samooskrba

Večina gradbenikov z grozo stresa pri omembi ometa. To je težek in zapleten proces, ki se tudi ne razlikuje po svoji čistosti. Obstaja veliko lažje in prijetnejše načine za poravnavo in okrasitev sten. Tako je, a za razliko od njih je pravilno izdelan cementni omet močnejši in zanesljiv in služi večkrat več – na splošno je v številnih značilnostih presegal skoraj vse svoje sodobne nadomestke in zato vedno ostane v povpraševanju. O njej in pogovor v tem članku. Skupaj s spletno stranjo stroisovety.org se bomo ukvarjali s svojimi sortami, samopripravami in risanjem na steni.