Betonske metode v zimskih razmerah

Ogrevanje 0 Comments
Betonske metode v zimskih razmerah

Betoniranje pozimi: metode, značilnosti, potrebni ukrepi

Ko potrebujete zimsko betoniranje, je glavna težava nizke temperature okolice, kar vodi v zamrznitev gradbenih materialov. Skladno s tem je tehnologija betoniranja v zimskih razmerah namenjena preprečevanju zmrzovanja vode in drugih materialov.

Betonske metode v zimskih razmerah

Betoniranje v zimskih razmerah. Za pravilo

Bistvo metode je, da lahko betonsko ohlajanje na 0 ° C v tem času pridobi kritično moč. Glede na to določite debelino in vrsto izolacijskega opažnega materiala. Pri tej metodi se betonska mešanica s temperaturo 20-80 ° C postavi v ogrevano oplaščenje in odprte površine ščitijo pred hlajenjem. Ogrevanje ni potrebno, ker količina toplote, ki se v pripravo vnaša v mešanico, in sproščena med interakcijo cementa z vodo zadostuje za utrjevanje in sklop kritične trdnosti. Ta metoda se uporablja za betoniranje masivnih struktur. Masni indeks je ocenjen s površinskim modulom.

Betonske metode v zimskih razmerah

Zimske betonske metode

Obstoječe metode zimske betoniranja so razdeljene v dve glavni skupini: z negoriranim utrjevanjem betona in z umetnim ogrevanjem betona iz monolitnih konstrukcij. Metode betoniranja z umetnim ogrevanjem ne omogočajo neprekinjenega dela v zimskih pogojih, temveč tudi intenziviranje procesa gradnje trdnosti s betonom, zmanjšanje časa gradnje in povečanje stopnje opažnega prometa.

Betonske metode v zimskih razmerah

Betoniranje v zimskih razmerah: metoda "termos", ogrevanje z električno energijo in infrardeče sevanje

Če je v zimskih razmerah potrebno izvesti betoniranje, postanejo glavna težava nizke temperature, zaradi katerih se gradbeni materiali zmrzujejo. Po SNiP 3.03.1 so pogoji zimskega betona temperature pod 5 stopinj Celzija.

Betonske metode v zimskih razmerah

Kako betonirati pozimi

In če nizka pozitivna temperatura upočasni postopek nastavitve in trdnosti betona, potem negativno v celoti ustavi. Razlog za to je zamrznitev vode v mladem betonu. Postopek hidratacije cementa ni mogoč v odsotnosti vode. Voda je potrebna komponenta za tvorbo cementnega kamna. Cement mora biti v stiku z vodo (vlaga) v celotnem obdobju zorenja.