Ali je mogoče na cementni malti položiti pene?

Polaganje 0 Comments
Ali je mogoče na cementni malti položiti pene?

Bloki iz malte in zidakov

Zaradi tega, ker pene zaradi svojih velikosti močno zmanjšajo čas, potreben za gradnjo stavb iz njih, so se začeli uporabljati veliko bolj pogosto kot tradicionalna opeka. Poleg tega se skoraj vsi izkušeni zidarji strinjajo, da je delo s peno bloki v zadovoljstvo, in polaganje pene blokov na cementni malti ni le hitra stvar, temveč tudi precej preprosta.

Ali je mogoče na cementni malti položiti pene?

Kako je polaganje pene blokov na cementni malti

Razlika v razliki od opeke je razlika. Konec koncev, ta material precej hitro absorbira vlago, zato bo pristop drugačen. Tudi na videoposnetku v tem članku si lahko ogledate dodatne informacije o tej temi.

Ali je mogoče na cementni malti položiti pene?

Rešitve za bloke iz pene, 06.03.2010 18:00

Blok pene je relativno nov gradbeni material, in če se je tehnologija tisočletja razvila in izboljšala skozi tisočletja, se nadaljuje iskanje najboljšega načina postavitve pene. To je predvsem posledica nizke specifične teže blokov pene, visoke poroznosti in nizke trdnosti. Hkrati pa privlačne strani pene, njene visoke toplotne zaščite in lastnosti "dihanja", sposobnost hitrega postavljanja stavbe iz pene s precej nizkimi stroški, postane priljubljena v zasebni gradnji. Vendar pa se postavlja vprašanje: kako pravilno vstaviti pene?

Ali je mogoče na cementni malti položiti pene?

Kako pripraviti rešitev za polaganje pene blokov

Na primer, danes tudi med strokovnimi gradbeniki ni soglasja o tem, kaj je bolje postaviti pene blok – na cementno malto ali na posebno lepilno sestavo. Zaradi nizke specifične teže pene betona, njegove visoke poroznosti in nizke trdnosti obstajajo trdni argumenti v korist tako prvega kot drugega načina.

Ali je mogoče na cementni malti položiti pene?

Kako dati bloki pene: navodila po korakih

Stene s peno so zgrajene veliko hitreje od opeke, kar pojasnjuje njihovo izjemno priljubljenost. Zgradbe, zgrajene z uporabo tega materiala, so cenejše in imajo hkrati preproste odlične karakteristike. Menimo, da vprašanje, kako pravilno peno blokirati z lastnimi rokami, verjetno izhaja iz številnih lastnikov primestnih območij. Torej se podrobneje posvetimo tehnologiji gradnje sten tega materiala.